ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеверс газу через Угорщину йде на спад

Реверс газу через Угорщину йде на спад

За останні дні Україна скоротила імпорт газу через Угорщину на більш ніж у половину. Заявки на найближчі дні більш ніж в 2 рази нижче жовтневих поставок.

Україна з початку поточного місяця скоротила добовий імпорт природного газу через територію Угорщини в реверсному режимі в середньому на 58% до 3,6 млн куб. м на добу. Про це свідчать дані компанії-оператора FGSZ Ltd (Угорщина), пишуть «Українські новини».

Повідомляється, що 1 і 2 листопада обсяг поставок по цьому напрямку склав 3,4 і 3,6 млн куб. м газу, при тому, що в кінці жовтня добовий імпорт досягав 8,6 млн куб. м газу. Заявки на 3 і 4 листопада також більш ніж в 2 рази нижче жовтневих поставок - 3,9 2,9 млн куб. м на добу.

Нагадаємо, в жовтні Україна імпортувала з Європи у реверсному напрямку близько 235,9 млн куб. м природного газу, що на 31,3% менше, ніж у вересні (343,2 млн куб. м, за даними «Укртрансгазу»). Через Угорщину надійшло 222,1 млн куб. м, через Польщу - 13,8 млн.

За 10 місяців 2013 року з Європи в Україну надійшло близько 1, 7 млрд куб. м газу, з яких через Польщу - 822,9 млн, через Угорщину - 902 млн куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, наприкінці жовтня Україна відновила імпорт природного газу через територію Польщі, припинений на початку поточного місяця.

Згідно з даними польського оператора Gaz-System SA, 26 жовтня через цю країну в Україну було поставлено близько 1,4 млн куб. м, 27 жовтня, близько 1,3 млн куб. м газу.

 
Коментарі (0)