ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРеверс газу в Україну може забезпечити Угорщина

Реверс газу в Україну може забезпечити Угорщина

Україна прагне зменшити газову залежність від Росії. Через це в уряді взялися шукати «паливної» допомоги в Європі. Наразі щодо цього йдуть перемовини зі Словаччиною. Окрім того, в Угорщині заявили, що вони також готові прокачувати газ для України.

Угорський оператор газопроводів готовий прокачувати до 6 млрд куб. м газу для України за наявності вільних потужностей та чинного контракту. Про це повідомив представник компанії Едіна Лакатош, передає РИА «Новости».

«У компанії з березня 2013 року є всі технічні й правові передумови для передачі природного газу в Україну. Ця передача завжди відбувається через окремий газопровід. Пропускна здатність згаданого окремого трубопроводу становить 16,8 мільйона кубометрів на добу (6,1 мільярда в рік)», - заявила вона.
 
Окрім того, можливість для фізичного реверсу існує і в Польщі, де для прокачування газу на схід може бути використаний газопровід, що йде через Хермановице. Його пропускна здатність становить 4,8 млн куб. м на добу (1,8 млрд в рік). 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міністерство енергетики та вугільної промисловості України звернулося до Словацької Республіки з проханням організувати прозорий розгляд можливостей доступу до газотранспортних мереж, які належать словацькому оператору Eustream.
 
Коментарі (0)