ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРеволюційний законопроект щодо ОСББ у парламенті не пропустили забудовники – Матчук

Революційний законопроект щодо ОСББ у парламенті не пропустили забудовники – Матчук

Верховна Рада сьогодні уже втретє зняла з порядку денного законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку»

Верховна Рада сьогодні уже втретє зняла з порядку денного законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку» (№8474).

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі парламенту.

Цим законопроектом, відповідно до пояснювальної записки, зокрема передбачалося врегулювати питання самостійного забезпечення об'єднанням своїх потреб в утриманні й експлуатації будинку, а також стосунків з виробниками і виконавцями житлово-комунальних послуг.

Окрім цього, ним узгоджувалося питання права власності членів ОСББ на земельну ділянку, на якій розташований їхній багатоквартирний будинок.

Як повідомив член комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ і регіональної політики, народний депутат від «Нашої України» Віктор Матчук, законопроект знято з розгляду під надуманим приводом навіть без голосування за це.

На думку нардепа, документ не влаштовує і наштовхнувся на спротив ряду забудовників, чиє лобі представлене у парламенті. «Законопроект вже настільки допрацьований, у ньому настільки враховані пропозиції і уряду, і опозиції, і громадськості, що він без жодних проблем мав би пройти у Раді. Але виявляється, в Україні є сили, сильніші навіть за уряд», - вважає Віктор Матчук.

При цьому, переконаний депутат, ті, хто пролобіював зняття законопроекту з порядку денного, бояться відкритого голосування у парламенті, бо тоді буде зрозуміло, кому в Україні заважають ОСББ і хто боїться розширення їхніх прав.

За його словами, тепер єдиним шансом, щоб відстояти права мешканців усіх 14 тисяч ОСББ в Україні, залишається масова акція протесту під стінами Верховної Ради.

На переконання Віктора Матчука, противників законопроекту найбільше не влаштовує розширення земельних прав жителів ОСББ. Зокрема те, що документ передбачає передачу землі під багатоквартирними будинками у власність мешканців, а прибудинкової території – у їхнє постійне користування.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)