ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРезультати перевірок постачальників ЖКП оприлюднять до 1 вересня

Результати перевірок постачальників ЖКП оприлюднять до 1 вересня

До 1 вересня будуть опубліковані результати перевірок постачальників комунальних послуг, які маніпулювали з цінами на тарифи

 

Результати перевірок постачальників ЖКП оприлюднять до 1 вересня

До 1 вересня будуть опубліковані результати перевірок постачальників комунальних послуг, які маніпулювали з цінами на тарифи. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter міністра юстиції України Павла Петренка.

“До 1 вересня за дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана будуть оприлюднені результати перевірок постачальників комунальних послуг на місцях, які маніпулювали з цінами на тарифи”, — вказано у повідомленні міністра.

Варто нагадати, що Міністерство юстиції розпочало інформування громадян про їхні права у сфері житлово-комунальних послуг. Про це повідомив Міністр юстиції України Павло Петренко. Так, Петренко нагадав, що відповідно до постанови Уряду від 26 червня № 560 “Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг” запроваджується гранична ціна на послуги для населення міст обласного значення та міста Києва з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води на опалюваний період 2019/20 року.

Нагадаємо, НКРЕКП раніше ініціювала перевірки облгазів через завищені нарахування у платіжках. За результатами перевірок було вирішено, що нарахування додаткових обсягів газу, що з'явилися в платіжках наприкінці минулого року, порушують ліцензію і є незаконними.

Таких висновків у НКРЕКП дійшли після перевірок перших трьох обласних газорозподільчих компаній - "Вінницягаз", "Волиньгаз" та "Київоблгаз".

Згідно із рішенням регулятора, облгази мають сплатити по 850 тис. грн штрафу. Це є максимально можливий штраф за подібне порушення ліцензії.

Крім того, НКРЕКП зобов'язав облгази до 5 квітня провести перерахунок нарахувань від жовтня минулого року, коли у платіжках вперше почали з'являтися "донарахування із застосуванням коефіцієнтів приведення об'ємів природного газу до стандартних умов".

 

 

 
Коментарі (0)