ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ готова знизити ціну на газ для України

РФ готова знизити ціну на газ для України

Президент РФ Володимир Путін заявив про готовність Росії знизити ціну на газ для України на 25%. Однак глава Росії додав, що ціну буде знижено лише за умови прямих поставок

Президент РФ Володимир Путін заявив про готовність Росії знизити ціну на газ для України на 25%. Однак глава Росії додав, що ціну буде знижено лише за умови прямих поставок.

Про це Путін заявив під час виступу за підсумками саміту БРІКС.

"Ми готові працювати з Україною і щодо транзиту нашого газу до Європи й щодо поставок самого газу в Україну за ціною, нижчою ніж Україна отримує російський газ по реверсу з боку Європи. Я хочу щоб всім було зрозуміло, що неможливий ніякий реверс. Якщо ми будемо напряму поставляти газ в Україну, ми готові навіть знизити ціну до 20 і навіть 25 відсотків", - сказав президент Росії.

Крім того, Путін зазначив існування ризику припинення транзиту газу через Україну. Президент РФ також прокоментував ситуацію з черговим позовом "Нафтогазу" щодо Росії. Путін підкреслив, що такий крок "загострює ситуацію".

Зазначимо, що російська компанія "Газпром" заявила, що Україна повинна безпосередньо купувати російський газ, аби до 2020 року продовжити транзит. Крім того, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що на переговорах з Російською Федерацією Україна вимагатиме укладення довгострокового контракту на транзит газу.

 

 
Коментарі (0)