ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ квапить Україну з передоплатою за газ

РФ квапить Україну з передоплатою за газ

Росія очікує від України надходження авансового платежу за постачання газу, адже країна вкрай потребує палива. У РФ упевнені, чим швидше Росія буде постачати газ - тим буде краще українським і європейським споживачам.

Міністр енергетики РФ Олександр Новак очікує надходження авансового платежу за постачання газу Україні найближчим часом, так як їй необхідний газ, передає «Інтерфакс».

«Я думаю, що вони (Україна - ред.) найближчим часом повинні будуть заплатити за листопад місяць передоплату. Ми думаємо, що потреба у них в газі існує, і існувала раніше. І чим швидше вони заплатять і буде поставлятися газ, тим буде краще їм і європейським споживачам», - сказав пан Новак журналістам в неділю.
 
Він зазначив, що «Газпром» вже перерахував платежі за транзит газу через Україну за четвертий квартал, а це вважається одним з джерел передоплати за газ за листопад-грудень.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», згідно з підписаними 30 жовтня в Брюсселі тимчасовими домовленостями під час заключної зустрічі у форматі Україна - ЄС - Росія з енергетичних питань НАК «Нафтогаз України» почала виконувати свої зобов'язання. 4 листопада був здійснений платіж у розмірі 1,45 млрд дол. за «блакитне» паливо, поставлене ВАТ «Газпром» у листопаді-грудні 2013 року та в квітні-червні поточного року.
 
Коментарі (0)