ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія виставила рахунок Україні за «майбутній» газ

Росія виставила рахунок Україні за «майбутній» газ

Росія сподівається невдовзі отримати від України черговий рахунок за газ. Цього разу мова про передоплату палива на листопад-грудень поточного року.

Міненерго РФ у найближчі дні очікує отримання передоплати від «Нафтогазу» за постачання газу в листопаді-грудні поточного року. Це підкреслив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, - повідомляє ТАСС.

«Очікуємо в найближчі дні, так як українська сторона погасила перший транш заборгованості в 1,45 млрд дол. Гроші ці 5 листопада отримав «Газпром». Він виставив рахунок на листопад місяць за ціною, яка була сформована з урахуванням знижки, тобто по 378 дол. (за 1 тис. куб. м). Тому зараз, отримавши цей рахунок, українська сторона повинна буде внести передоплату у найближчі дні в обсязі необхідних потреб України на листопад. Рахунок сформований на 2 млрд куб. м», - сказав він.

Нагадаємо, раніше в «Нафтогазі» зазначали, що у компанії немає затвердженого графіка щодо внесення передоплати за російське «блакитне» паливо. «Затвердженого графіка немає. Наша потреба в газі буде залежати від рівня споживання в Україні», - заявляли в компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна», компанія має намір купувати «блакитне» паливо у російського «Газпрому» в моменти пікового споживання. Основним постачальником «блакитного» палива для України залишаться європейські компанії.

 
Коментарі (0)