ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ має намір перешкодити ЄС з реверсом газу в Україну

РФ має намір перешкодити ЄС з реверсом газу в Україну

Росія планує скоротити обсяги експортованого до Європи газу, щоб в останній просто не залишилося палива для реверсу в Україну. У такому разі положення Києва стане ще складніше.

Росія планує перешкодити Європі здійснювати реверсні поставки газу в Україну, щоб положення Києва стало ще складніше. Подібні погрози від РФ стали надходити представникам країн-членів Євросоюзу якраз напередодні їхньої зустрічі в понеділок, інформує liga.net з посиланням на Financial Times.

«В Європі дипломати та представники бізнесу кажуть, що «Газпром» може скоротити обсяги експортованого газу - щоб в ЄС просто не було зайвого палива для реверсу в Україну. «Вони прямо говорять про це», - відзначає один з послів ЄС. Подібні обмеження можуть викликати дефіцит газу не тільки в Україні, але і в самій Європі», - йдеться в повідомленні.
 
У свою чергу, офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов стверджує, що ні про які обмеження поставок він не чув.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Європі сподіваються знайти проміжне рішення щодо спірних газових питань між Росією і Україною до початку жовтня. Українська сторона запевняє, що готова до компромісу.
 
Коментарі (0)