ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГРФ натякає на підвищення тарифів на ЖКП в Криму

РФ натякає на підвищення тарифів на ЖКП в Криму

Уряд РФ зазначив, що у населення Криму низький тариф на ЖКП, виходить, що підприємства платять за побутових споживачів. Тому в майбутньому ціни на «комуналку» на півострові планують вирівняти зі середньоросійськими.

У Росії відзначили, що в Криму нижчі тарифи на ЖКП, ніж у середньому по Росії. І в майбутньому, ціни варто було б вирівняти. Про це журналістам заявив заступник директора департаменту державного регулювання тарифів, інфраструктурних реформ та енергоефективності Міністерства економічного розвитку РФ Дмитро Вахруков, передає видання «Новини Криму».

«Перехідний період за тарифами в Криму визначено до 1 січня 2017 року. З тієї картинки, яку ми бачимо зараз, у нас є велика проблема перехресного субсидування по електроенергії і тепла. Тобто у населення тариф низький, а підприємство платить за населення», - сказав пан Вахруков. 
 
При цьому він зазначив, що в інших регіонах РФ немає такої проблеми, населення оплачує економічно обґрунтовані тарифи.
 
За його інформацією, в Криму і Севастополі гігакалорія коштує 1 тис. руб., а в Росії в середньому - 1,5 тис. «Тарифи в Криму не виростуть вище, ніж по Росії. Просто ми будемо працювати над механізмами компенсації. Швидше за все, вони все-таки будуть частково бюджетними», - зазначив пан Вахруков.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», влада Феодосії заявили про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для городян. Діючі тарифи не змінювалися в місті з 2009 року.
 
Коментарі (0)