ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ не очікує відновлення Україною закупівель газу до 2016 року

РФ не очікує відновлення Україною закупівель газу до 2016 року

«Газпром» не сподівається, що Україна відновить закупівлю російського газу до кінця року. Але вимагає гарантій щодо закупівлі «блакитного» палива у І кварталі 2016 року.

Російський газовий монополіст компанія «Газпром» не очікує, що НАК «Нафтогаз України» до кінця поточного року відновить закупівлі російського природного газу. Про це зазначають у прес-службі «Газпрому».

«У зв'язку з важким фінансовим становищем НАК «Нафтогаз України», очікувати передоплати і відновлення постачань російського газу до кінця року не доводиться», - заявив голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Окрім того, російський газовий монополіст вимагає від «Нафтогазу» гарантій щодо об’єму закупівлі природного газу у І кварталі 2016 року.

«Газпром» запросив у НАК «Нафтогаз України» гарантійний лист за обсягом закупівель до кінця березня», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, за твердженням прес-служби російської компанії, НАК має намір звернутися до російської сторони з проханням про надання знижки до ціни на газ на І квартал 2016 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» аргументували припинення імпорту російського газу завищеними цінами. У Компанії повідомляють, що отримали більш вигідні цінові пропозиції від країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (0)