ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ не поспішає прощатися з «Південним потоком»

РФ не поспішає прощатися з «Південним потоком»

Російський монополіст «Газпром» не поспішає виконувати рішення про припинення будівництва «Південного потоку».

Російський газовий монополіст «Газпром» не поспішає виконувати рішення про закриття проекту «Південний потік». Про це пишуть «Ведомости».

Італійська Saipem (на 43% належить Eni) повідомила в п'ятницю, що отримала повідомлення про припинення робіт по морській ділянці газопроводу «Південний потік». Компанія є генпідрядником з будівництва першої гілки труби.
 
Оцінити економічний збиток поки неможливо, оскільки термін припинення і остаточне рішення про проект невідомі, йдеться в повідомленні.
 
Представник консорціуму South Stream Transport BV, який реалізує морська ділянка «Південного потоку», говорить, що компанія призупинила роботи трубоукладального судна Castoro Sei, яке використовується за контрактом з Saipem.
 
Правда, це судно до прокладання трубопроводу до цих пір і не приступало, а лише готувалося до початку будівництва. Інших змін у проекті не відбулося.
 
«Поки ми можемо підтвердити лише призупинення роботи судна Castoro Sei», - сказав представник консорціуму.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», глава «Газпрому» Олексій Міллер переконаний: новий газопровід до Туреччини, який Росія побудує замість «Південного потоку», зводить до нуля роль України як транзитера.
 
Коментарі (0)