ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія жадає «вбити» в Україні транзитера газу

Росія жадає «вбити» в Україні транзитера газу

Глава «Газпрому» Олексій Міллер переконаний: новий газопровід до Туреччини, який Росія побудує замість «Південного потоку», зводить до нуля роль України як транзитера.

Будівництво нового газопроводу з Росії до Туреччини зводить роль України, як транзитної країни, до нуля. Про це в інтерв'ю «Вести в суботу» заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, пише Прайм.

«Фактично роль України, як транзитної країни, зводиться до нуля», - сказав глава газової компанії, відповідаючи на питання, чи відмовляється «Газпром» від українського транзиту з урахуванням «Північного потоку» і будівництва нового газопроводу.
 
«Обсяги, які Україні необхідні для її внутрішнього споживання, ми забезпечимо», - запевнив пан Міллер.
 
Він нагадав, що розмови про роль українського транзиту для російських поставок газу в Європу йдуть більше 10 років.
 
«Для себе ми, звичайно ж, уже просто-напросто взяли остаточно рішення по створенню альтернативних маршрутів: спочатку «Північного потоку», потім «Південного потоку». Але зараз, відповідно, (прийнято рішення про реалізацію) нового проекту - морського газопроводу по Чорному морю в напрямку Туреччини», - резюмував він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Європейський союз та Болгарія працюють разом над вирішенням питання будівництва «Південного потоку». На Заході переконані: газопровід може бути побудований, адже «м'яч знаходиться на стороні Росії».
 
Коментарі (0)