ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ підтвердила участь у тристоронніх «газових» переговорах

РФ підтвердила участь у тристоронніх «газових» переговорах

Сьогодні відбудуться газові переговори за участю України, Росії та ЄС. На них представники сторін обговорюватимуть поставки палива в Україну.

У понеділок в Брюсселі має відбутися тристороння зустріч представників Єврокомісії, України та Росії щодо газопостачання.

 
На переговорах в Брюсселі планується обговорити дисципліну виконання меморандуму і контракту, підписаного 30 жовтня в Брюсселі.
 
В ході тристоронніх переговорів також буде обговорено питання початку переговорів за ціною на закупівлю газу в літній період.
 
Минулого тижня російський «Газпром» застеріг, що може припинити поставки, якщо Україна не передплатить газ за березень. В «Нафтогазі» заявили, що «Газпром» не виконав заявку «Нафтогазу» на постачання 22 лютого попередньо сплаченого газу, чим порушив тристоронні Брюссельські угоди.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Європейська спільнота втомилася від невизначеності щодо газових поставок з Росії, яка постійно погрожує припинити поставки «блакитного» палива Україні. Відтак, в Євросоюзі готують нову енергетичну стратегію.
 
Коментарі (0)