ГоловнаНовини ЖКГТранспортРФ придумала новий спосіб поліпшення транспортного сполучення з Кримом

РФ придумала новий спосіб поліпшення транспортного сполучення з Кримом

У Росії думають, як покращити транспортне сполучення Криму та РФ, аби при цьому оминати територію України. Для цього росіяни раніше вирішили будувати Керченський міст. Наразі РФ хоче розпочати реконструкцію та будівництво залізничних шляхів на півострів.

Росія прийняла рішення з 2015 року розпочати реконструкцію та будівництво залізничних шляхів в обхід території України, вартість проекту становить 55 млрд руб. Про це сказав ТАСС один з федеральних чиновників, який брав участь в обговоренні проекту.

«Починаємо з наступного року будувати обхід України, вартість - 55 мільярдів рублів. За два роки повинні побудувати», - сказав він.
 
За його словами, фінансування буде надаватися рівномірними траншами протягом трьох найближчих років.
 
У прес-службі ВАТ «Російські залізниці» від коментарів з цього приводу відмовилися.
 
В матеріалах РЗ, що описують основні положення стратегії розвитку компанії до 2020 року згадується проект будівництва лінії Прохорівка-Журавка-Чертково-Батайськ, загальною вартістю 56,6 млрд руб.
 
При цьому на будівництво цієї залізничної гілки на 2015 рік заплановано 7 млрд руб., на 2016 рік - 18,5 млрд руб., на 2017 - 31,1 млрд руб.
 
У примітках до цього документа зазначено, що проект може бути реалізований «за умови виділення коштів державної підтримки».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія, аби створити транспортне сполучення з Кримом, яке б оминало Україну, вирішила будувати до анексованого півострову міст, а не тунель, хоч будівництво останнього менш небезпечне.
 
Коментарі (0)