ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРосія хоче взятися за небезпечне будівництво Керченського мосту

Росія хоче взятися за небезпечне будівництво Керченського мосту

Росія, аби створити транспортне сполучення з Кримом, яке б оминало Україну, вирішила будувати до анексованого півострову міст, а не тунель, хоч будівництво останнього менш небезпечне.

Росія вирішила будувати міст в Крим замість тунелю, як передбачалося раніше. Про це заявив президента ВАТ «РЖД» Володимир Якунін в ході онлайн-інтерв’ю «Газеті.ru».

«Підсумкове рішення є. У дискусії «міст або тунель» поставлена крапка. Принаймні, наскільки мені відомо. Це буде все-таки міст», - заявив пан Якунін.

Міст буде поєднаним - залізничним та автомобільним, причому залізнична частина буде двоколійною, додав пан Якунін.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Криму передумали будувати міст через Керченську протоку. В Росії задумалися над прокладанням тунелю натомість. Представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов висловив думку, що будівництво моста через протоку небезпечне, оскільки в подальшому його експлуатація може бути ускладнена несприятливими погодними умовами, тому іноземні корпорації пропонують створити тунель, який вийде дешевше мосту. Вартість тунелю може становити 60-80 млрд руб.: значно менше суми, яку планується витратити на будівництво мосту.

 
Коментарі (0)