ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ «приписала» Україні ще один борг за газ

РФ «приписала» Україні ще один борг за газ

У Росії порахували, скільки грошей недоотримав російський бюджет через «харківські угоди». В РФ заговорили про новий борг України перед ними.

В Російській Федерації порахували, скільки грошей Україна зекономила через «харківські угоди». Росія оцінює в 11,4 млрд дол. недоотримані бюджетом доходи через застосування за «харківськими угодами» знижки для України на газ. Про це заявив очільник «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляють РИА Новости.

«За період дії харківських угод, за період дії цієї знижки, сума знижки склала 11 мільярдів 400 мільйонів доларів. Це та сума, яку недоотримав російський уряд, російський бюджет. Харківські угоди денонсовані, і треба розуміти, що зник і предмет договору, оскільки Росія платила за перебування Чорноморського флоту в Україні в рахунок майбутнього договору .Тобто Росія платила авансом. З урахуванням цього сума в 11 мільярдів 400 мільйонів доларів, це борг, який утворився в України перед Російською Федерацією", - пояснив він», - сказав Міллер.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у «Газпромі» незадоволені Україною з приводу невиплати боргу за газ. Голова російської компанії стверджує, що через заборгованість Україна автоматично втратить знижки на «блакитне» паливо.
 
Коментарі (0)