ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Газпромі» скаржаться на Україну за борги

У «Газпромі» скаржаться на Україну за борги

У «Газпромі» незадоволені Україною з приводу невиплати боргу за газ. Голова російської компанії стверджує, що через заборгованість Україна автоматично втратить знижки на «блакитне» паливо.

Україна не дотрималась зобов'язань за наданим їй кредитом в 3 млрд дол., який був виданий з метою допомогти погасити борги Києва за газ, заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, повідомляють «Подробности».

«У грудні минулого року була досягнута домовленість про надання Україні знижки, ціна знижується до 268,5 долара за тисячу кубометрів. Знижка надавалася з урахуванням того, що Україна сплатить борги за газ і буде 100% оплату поточних поставок здійснювати. При цьому чітко було прописано, що в тому разі, якщо Україна не виконує свої зобов'язання, то знижка на газ на другий квартал не надається», - сказав пан Міллер.
 
«З урахуванням тієї ситуації, яка є сьогодні на українському боргу - борг не сплачено, поточні поставки не оплачуються, за березень поки ми взагалі жодного долара не отримали, і незрозуміло, коли почнуться плати за березневі поставки - відповідно, суто автоматично, у відповідності з умовами контракту, знижка на другий квартал не була продовжена», – заявив очільник «Газпрому».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Російський уряд скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. кубів.
 
Нагадаємо, раніше уряд України сподівався, що ціна на російський газ не перевищить 480 дол. за куб. м газу. Принаймні з врахуванням такої ціни розраховувався державний бюджет.
 
Коментарі (0)