ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ шукає «друзів» по газу для будівництва «Південного потоку»

РФ шукає «друзів» по газу для будівництва «Південного потоку»

У РФ мають намір реалізувати проект «Південний потік», незважаючи на «тиск США і Єврокомісії». Президент Росії планує підписати угоду про створення проектної компанії для будівництва австрійського ділянки газопроводу у Відні.

Безпрецедентний тиск США і Єврокомісії на учасників проекту з будівництва газопроводу «Південний потік» не зупинив переговори Росії з кожною з країн, де планується прокладання газопроводу, пишуть «Ведомости».

«Під час візиту Володимира Путіна до Відня 24 червня буде підписано угоду про створення проектної компанії для будівництва австрійського ділянки «Південного потоку»», - передає видання.
 
Зараз угоди з окремими країнами про проходження трубопроводу через їх територію залишаються досить непевними без наявності беззастережної згоди Єврокомісії на реалізацію проекту. Поки, за словами єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, воно можливо лише в разі визнання «Газпромом» правил Третього енергопакету.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», модернізувавши газотранспортну систему, Україна зможе зупинити будівництво газопроводу «Південний потік», який дозволяв би Росії постачати блакитне паливо в ЄС без участі нашої держави.
 
Коментарі (2)
Олена2
23 Червня 2014 p. 10:52
"удачи" в их нелегком труде)))
Няша1
23 Червня 2014 p. 12:08
Ой, да, не только удачи, но всяческих благ!))) Особенно после того, что вчера Лукашенко перекрыл транзит российского газа по своей территории) Я посмотрю, какие друзья помогут ВВП)) лалалала)) почему-то такое настроение, что все время хочется петь))) лалалала)))