ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ звинуватила ЄС у перешкоджанні будівництву «Південного потоку»

РФ звинуватила ЄС у перешкоджанні будівництву «Південного потоку»

Росія знову заговорила про долю «Південного потоку». Кажуть, що газопровід будувати не будуть, адже Брюссель ставить перешкоди реалізації проекту.

Сьогодні питання будівництва газопроводу «Південний потік» закрите остаточно. У Брюсселі стверджують, що ЄС нібито не проти реалізації проекту за умови відповідності Третього енергопакету, але насправді ЄС ставить перепони у будівництві газопроводу. Такої думки дотримується заступник голови МЗС РФ Василь Небензя, передають «РИА Новости».

«На сьогоднішній день, як ви знаєте, питання закрито, про це чітко і ясно сказав президент Росії. Ми занадто довго стукали в зачинені двері, і коли, нарешті, зрозуміли, що двері нам відкривати не хочуть, було прийнято рішення, щоб цей проект в тому вигляді завершити, тому що безглуздо було закопувати в море багатомільярдні інвестиції без надії на те, що вони окупляться», - сказав пан Небензя.
 
Він додав, що після відмови Москви від проекту «раптом почали лунати голоси з того ж Брюсселя, з країн, які чинили протидію реалізації проекту, що виявляється, ці країни і сам Брюссель не заперечували проти будівництва «Південного потоку» за умови відповідності Третього енергопакету».
 
«Хочу сказати як людина, яка знайома з тим, як відбувалися події, що це не так: нам справді ставилися перепони в його реалізації. Настав момент, коли ми зрозуміли, що продовжувати його просто безглуздо», - заявив заступник міністра.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Німеччина виступає за поновлення переговорів по «Південному потоку». Крім того, в країні вважають, що економічні санкції щодо Росії, цілком ймовірно, не будуть прийняті на саміті ЄС.
 
Коментарі (0)