ГоловнаНовини ЖКГПолітикаНімеччина виступає за будівництво «Південного потоку»

Німеччина виступає за будівництво «Південного потоку»

Німеччина виступає за відновлення переговорів щодо «Південного потоку». Крім того, у країні вважають, економічні санкції щодо Росії, цілком ймовірно, не будуть прийняті на саміті ЄС.

Німеччина і Болгарія виступають за проведення нових переговорів з Росією про будівництво газопроводу «Південний потік». Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в Берліні в понеділок, 15 грудня, після зустрічі з болгарським Прем'єр-міністром Бойко Борисовим, пише DW.

На думку пані Меркель, всі відкриті питання, пов'язані із зупиненим Росією проектом, повинні бути «тверезо» розглянуті, цитує інформагентство. ЄС, в принципі, ніколи не висловлювався проти будівництва «Південного потоку», зазначила пані Меркель.
 
Не зважаючи на всі політичні розбіжності, мова зараз йде про те, «що ми (Німеччина, – ред.) продовжимо доводити цю надійність», – зазначила пані Меркель. Вона також повідомила, що нові економічні санкції щодо Росії, цілком ймовірно, не будуть прийняті на саміті ЄС.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українська ГТС зможе компенсувати Європі «Південний потік». Окрім цього Київ пропонує європейським партнерам зберігати газ в українських ПСГ на вигідних умовах.
 
Коментарі (0)