ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРинок нерухомості стає менш активним

Ринок нерухомості стає менш активним

Понад 160 тисяч українців стали володарями власного житла протягом поточного року. Втім, це свідчить про зниження активності на ринку нерухомості.

Протягом I півріччя поточного року в Україні було укладено 167,5 тис. угод з оформлення права власності на житло. Про це сказав віце-президент Ліги експертів Андрій Гусельников, - повідомляє УНН.

«У 2012 році було було укладено 479 тис. угод (сюди входить все, що стосується зміни прав власності одного суб'єкта на іншого), тобто це є показником певної активності ринку нерухомості. Також, ми маємо статистику за перше півріччя 2013 року, згідно з якою на території України було здійснено 167,5 тис. трансакцій», - сказав Андрій Гусельников.

За його словами, основною причиною цього зменшення кількості трансакцій стали нововведення на ринку нерухомості: процедура реєстрації, введення обмежень на готівковий розрахунок і оподаткування нерухомості.

Нагадаємо, що з вересня поточного року набрала чинності постанова Правління Національного банку України «Про встановлення граничної суми готівки», що обмежують операції з готівкою на суму 150 тисяч.

За словами експертів, обмеження готівкових розрахунків буде мати значний вплив саме на вторинний ринок житла.

 
Коментарі (0)