ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРинок нерухомості занурився у кризу

Ринок нерухомості занурився у кризу

На ринку української нерухомості падає рівень купівлі житла. Експерти пов'язують таку динаміку з нестабільністю політичної ситуації та курсу національної валюти. Однак при цьому відзначають, що ціна на нерухомість не підвищується.

Ринок нерухомості завмер в очікуванні стабілізації політичної ситуації в країні і курсу національної валюти. Про це заявив президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Продавці не готові поступатися далі, а покупці не готові платити більше. Кількість угод на вторинному ринку скорочується, «первинка» більш стабільна, тим не менш, падіння кількості угод з початку 2014 року є і там», - сказав він.

Сергій Злидень також відзначив, що ринок нерухомості дуже залежить від коливань гривні, але поки не спостерігається жодної паніки.

«Всі операції, які сьогодні проходять, - заплановані, ніяких спекуляцій на ринку не відбувається, панічних настроїв немає. Це стосується і Києва, і міст-мільйонників», - уточнив експерт.

За словами голови комітету інформаційних технологій та аналітики АФНУ Едуарда Бразаса, ціни пропозиції на ринку нерухомості залишаються стабільними. Разом з тим середній торг при угодах купівлі-продажу, який в останні роки становив 3-5%, нині зростає, що дає підстави говорити про тенденції зниження цін.

«У сфері оренди житла також спостерігається падіння цін, фіксація в гривні за курсом минулого дня. Господарі, які не можуть знайти компроміс з орендарем, залишаються з порожніми квартирами», - додав Едуард Бразас.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експерти прогнозують, що якщо політична ситуація стабілізується, то восени буде збільшення прямого попиту на придбання нерухомості. Особливо це стосується житла на первинному ринку.

 
Коментарі (0)