ГоловнаКоментаріЖитлоУкраїнці масово кинуться купувати житло

Українці масово кинуться купувати житло

Нестабільна ситуація в країні змушує українців все рідше купувати житло. Проте, попри складний період для ринку нерухомості, експерти налаштовані позитивно: кажуть – масова купівля житла повернеться незабаром.

Восени в Україні масово зросте попит на житло в новобудовах. Це відбудеться за умов стабілізації політичної ситуації. Про це під час прес-конференції сказав президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень, передає УНН.

«З огляду на політичну та економічну ситуацію, сьогодні ринок нерухомості завмер всією Україною. Це тому, що він є сегментом, який населення використовує для зберігання капіталу, він є альтернативою депозитарію. На сьогодні ми не відзначаємо ніякої паніки, її не існує. Всі операції на ринку є запланованими», - сказав пан Злидень.

Президент АФН зазначив, що в Криму та на Сході країни склалася тяжка ситуація з нерухомістю. За його словами, там майже не відбуваються угоди. На Заході та в Центрі країни з цим більш-менш стабільно. «Якщо політична ситуація стабілізується, то восени, десь з жовтня, ми будемо відчувати збільшення прямого попиту, особливо на первинному ринку нерухомості», - зазначив очільник АФН.
 
 
У «Київміськбуді» також налаштовані позитивно. Кажуть, що усі будівельні роботи доведуть до кінця. «Я розумію занепокоєння людей, які приходять до нас, питають, як бути далі і чи отримають вони своє житло. Хочу ще раз підкреслити, що об'єктивних причин для хвилювання немає. Всі інвестиційні зобов'язання, які взяв на себе «Київміськбуд», я обіцяю, ми виконаємо. Підкреслюю: ми маємо всі інструменти і потужності, щоб довести до кінця вже розпочате будівництво. Буде побудована кожна квартира і кожен будинок, в який населення вклало кошти. Незалежно від зовнішніх факторів, ми не підведемо!», - зазначив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», отримати доступне житло для молоді стало складніше. Уряд скоротив фінансування низки державних житлових програм. У Фонді сприяння молодіжному будівництву запевняють, що зазначених коштів вистачить, однак люди не задоволені таким рішенням.
 
Коментарі (0)