ГоловнаВибір редакціїЖитлоРинок української нерухомості «іде в тінь»

Ринок української нерухомості «іде в тінь»

Україна втратила позиції в переліку ринків з середньою прозорістю і перейшла в розряд країн з низькою прозорістю. Основною причиною такої динаміки експерти називають нестабільність у країні.

Україна опустилася з 61-го на 74-е місце у рейтингу прозорості світових ринків нерухомості, складеному міжнародною консалтинговою компанією Jones Lang LaSalle, - повідомляє «УНІАН».

Укладачі рейтингу зазначили, що втрата позицій сталася через політичну нестабільність у країні, яка негативно позначилася на прозорості ринку нерухомості України.

Зазначимо, перше місце у рейтингу, згідно з результатами 2014 року посіла Великобританія, тоді як США опустилися на другу сходинку. Окрім цього до списку країн з найбільш прозорими ринками нерухомості увійшли Австралія, Нова Зеландія, Франція, Канада, Нідерланди, Ірландія і Фінляндія.

При цьому, фахівці JLL відзначають, що ключовими глобальними факторами, які сприяють підвищенню рівня прозорості ринку нерухомості, є усвідомлення на державному рівні того, що низька прозорість негативно позначається на обсягах інвестицій в країну, а також увага, яку приділяють ЗМІ проблемам корупції, скандалів і нещасним випадкам у сфері будівництва.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столичним новобудовам і житловим комплексам, які перебувають у процесі будівництва, планують присвоювати рівень надійності, заносячи їх у спеціальний рейтинг.

 
Коментарі (0)