ГоловнаКоментаріЖитлоРинок вітчизняної нерухомості врятує лише транш від МВФ

Ринок вітчизняної нерухомості врятує лише транш від МВФ

Ринок нерухомості в Україні повністю залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Експерти зазначають, що лише у випадку надання МВФ коштів, можна буде сподіватися на стабілізацію сектору весною наступного року.

Ринок нерухомість у найближчому майбутньому залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Тої думки дотримується президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень, передає «УНН».

За словами експерта, лише в такому випадку можна сподіваним на стабілізацію ринку на весні наступного року. Крім того, кредит дасть надію на стабілізацію національної валюти.

«Ситуація на ринку нерухомості, у найближчій перспективі, залежить від траншу МВФ і стабільності національної валюти. Це найголовніше. Політична складова щодо АТО, війни — більш-менш конфлікт заморозився, є надії, що все буде нормально на весну 2016 року. Все залежить від МВФ, реформ внутрішніх і стабільності валюти. На це ринок відразу ж реагує. Тільки-тільки гривня тиждень чи два тому стала підніматися до 24 — ринок нерухомості завмер миттєво», - сказав пан Злидень.

Крім того, Сергій Злидень наголошує, що в разі стрибка валюти до 25-27 грн по відношенню до долара, то це не принесе у сектор значних падінь. Така ситуація пояснюється уже пройденим «ціновим»  порогом, який був на рівні 28-30 грн за долар.

Читайте також: Орендне житло: порятунок чи мрія?

«І ринок до таких «коливання» вже підготувався», — зауважив експерт.

Надаєамо, раніше Сергій Злидень заявляв, що ринок нерухомості в Україні досягнув дна. За його словами, з минулого року фіксувався спад, який у жовтні цього року досяг цінового мінімуму.

«Зараз ціни стабільні – вони не рухаються ані вгору, ані донизу. Навіть підвищення курсу долара, яке відбулося минулого тижня, на цінах на нерухомість наразі ніяк не позначилося», - сказав він.

Крім того, експерт зазначив, що не зважаючи на стабілізацію цін, зростання у цій сфері поки що не спостерігається. Ціни знаходяться на одному рівні навіть попри здорожчання валюти.

 
Коментарі (0)