ГоловнаПослугиБудівництвоРізновиди паркетної дошки, а також відмінність товщини плашки

Різновиди паркетної дошки, а також відмінність товщини плашки

Варто відзначити, що саме паркетна дошка – класичне покриття для підлоги, що має не тільки велику лінійку колірних рішень, але і товщину. Паркет можна вибрати під конкретні потреби та можливості.

Варто відзначити, що саме паркетна дошка – класичне покриття для підлоги, що має не тільки велику лінійку колірних рішень, але і товщину. Паркет можна вибрати під конкретні потреби та можливості.

Ціна паркетної дошки залежить від товщини, форми, розмірів, типу обробки поверхні та текстури підлогового покриття.

Розміри плашок

Сьогодні паркетна дошка представлена у кількох розмірах, а саме:

  • довжиною 90 мм – 250 см;
  • шириною 120 – 260 мм;
  • товщиною 7 – 16 мм.

Важливо знати, що перші два показники планки впливають тільки на її малюнок, а товщина вибраного покриття підлоги впливає на його функціональність і термін експлуатації.

Товщина паркетної дошки

Паркетом вважається покриття, яке складається із трьох шарів натуральної деревини. Експерти «ARBOFARI» стверджують, що верхній шар створюється із шпону цінних порід дерев, середній та нижній найчастіше виконуються із хвойної деревини або берези.

Розміри шарів:

  • верхній від 0,1 до 4 мм;
  • середній від 7 до 12 мм;
  • нижній від 1 до 3 мм.

Якщо потрібна паркетна дошка, яка буде відрізнятися високою якістю і терміном експлуатації, тоді варто віддати перевагу плашкам завтовшки 14-15 мм. Завдяки достатньому шару покриття для підлоги можна буде реставрувати до 3 разів. Вибрати відповідний варіант паркетної дошки можна на сайті вищезгаданого виробника ARBOFARI – https://arbofari.ua/product-category/parquet-board/ .

Плашки товщиною до 8 мм не піддаються циклюванню, тому їх термін експлуатації буде нетривалим. Паркетна дошка має товщину 10 і більше мм, більш стійка до пошкоджень, вона може реставруватися лише один раз.

Яку структуру має паркетна дошка?

Розмір усієї планки залежить від того, які матеріали використовувалися, а також якою товщиною. Залежно від використовуваних планок розрізняють класичне покриття для підлоги, а також шпонований паркет.

Класичний варіант складається з верхнього шару, виконаного з цінних порід дерев, брусків, які виконані з хвойного дерева і перпендикулярно розташовані, а також з фанери хвойних порід для нижнього стабілізуючого шару.

У свою чергу шпонована паркетна дошка складається з фанери хвойних порід, HDF-плити, тобто спресованої деревної стружки, а також з тонкого шару шпону, виконаного з цінних порід деревини.

Варто відзначити, що шпонована дошка відрізняється доступнішою вартістю завдяки використанню дерев'яної стружки, але таке покриття для підлоги більш складно піддається реставрації.

Також може використовуватися паркетна дошка для теплої підлоги, щоб створити не тільки красиве покриття для підлоги, але і функціональне, а також тепле приміщення.

Поради.

  1. Укладати на лаги варто покриття для підлоги, яке має товщину не менше 20 мм. Даний спосіб монтажу актуальний у місцях з великим навантаженням, наприклад, у спортивних залах або офісах.
  2. При виборі плаваючого способу установки слід віддати перевагу лагам, що мають товщину не більше 15 мм, а також з'єднуються за допомогою шип-пазу.
  3. Для кімнат з високою прохідністю слід віддавати перевагу покриттю для підлоги з товщиною верхнього шару не менше 4 мм.

 

За матеріалами сайту: arbofari.ua

 
Коментарі (0)