ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїРятувальники відкачують воду з вулиць під пильним оком Януковича

Рятувальники відкачують воду з вулиць під пильним оком Януковича

Президент доручив керівникам регіонів вжити заходів для подолання наслідків стихії.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Віктор Янукович доручив керівникам місцевих органів влади всіх рівнів вжити вичерпних заходів із подолання наслідків стихії. Він вимагає від місцевої влади забезпечити стабільну роботу транспортної інфраструктури, інженерних споруд, ліній зв’язку, систем енерго-, газо- та водопостачання, а також інших систем житлово-комунального господарства.

При цьому головним завданням Президент визначив безпеку громадян, доручивши забезпечити стабільну роботу в першу чергу медичних установ, об’єктів соціальної інфраструктури, закладів освіти.

Варто зазначити, що у Кіровограді 8 жовтня відбулося часткове підтоплення проїжджих частин вулиць в центральній частині міста біля річки Інгул. Як зазначає прес-служба МНС, причиною цього явища стало погіршення погодних умов у вигляді сильного дощу та граду. У результаті сума опадів з 11:23 до 14:40 склала 58 мм при місячній нормі 27 мм.

У зв’язку з цим Янукович навіть переніс свою робочу поїздку до Кіровоградської області. За інформацією керівника Кіровоградської ОДА, шторм, який пройшов областю, створив проблеми з функціонуванням місцевої інфраструктури. Наслідки стихії, зокрема, унеможливлюють проведення всіх заходів, запланованих під час робочої поїздки Президента України.

Для ліквідації наслідків негоди було залучено 11 одиниць техніки та 60 чоловік особового складу тер управління МНС, вилучено з води 23 автомобілі та 1 автобус, надано допомогу по відкачуванню води з території присадибних ділянок та житлових будинків. Також приведено в готовність сили та засоби Кіровоградського гарнізону та створено резерв у складі 20 одиниць техніки, 203 чоловік особового складу, 4 човна, 7 електростанцій, 5 мотопомп.

А на Тернопільщині 8 жовтня через сильні пориви вітру та дощ постраждали зелені насадження. Того дня виклик про допомогу надійшов до пожежно-рятувальної служби міста Збараж, де внаслідок сильних поривів вітру виникла загроза падіння дерев на дитячий майданчик одного з дитсадків. Існувала небезпека травмування дітей та персоналу дошкільного закладу. Рятувальниками, що прибули на виклик, було звалено та розпилено три аварійних дерева, чим попереджено загрозу нещасних випадків. 

 
Коментарі (0)