ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРНБО назвало 10 "небезпечних" прізвищ в електроенергетиці

РНБО назвало 10 "небезпечних" прізвищ в електроенергетиці

На підприємствах олігархів, що володіють підприємствами в енергетичній галузі, можуть бути введені тимчасові адміністрації
На підприємства Ріната Ахметова, Вадима Новінського, братів Суркісів, Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка та громадянина РФ Міхаіла Воєводіна, що володіють підприємствами в енергетичній галузі, можуть бути введені тимчасові адміністрації у разі ознак в їх діяльності, що загрожують державній безпеці. 
 
Про це розповів секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов під час брифінґу за результатами засідання РНБОУ.
 
"Апарат Ради нацбезпеки і оборони спостерігає дуже небезпечні тенденції в цій галузі. Ми бачимо ознаки монополізації на цьому ринку. У нас на сьогодні є 10 прізвищ, які не є ні для кого таємницею: пан Ахметов, Новінський, брати Суркіси, Григоришин, Коломойський, Боголюбов, Льовочкін, Бойко та громадянин РФ Воєводін, володіють розподільною мережею", – заявив Данілов.
 
Зараз йдеться лише про те, що у разі загрози національній безпеці, згідно ухваленого 30 липня рішення, РНБО розглядатиме питання введення тимчасових адміністрацій на указані об'єкти. Про те, яким чином мережі були отримані  у власність, наразі не йдеться.
 
Данілов також додав, що президент поставив завдання – у жодному разі не  підвищувати тарифи на електроенергію для вразливих верств населення.
 
Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський розповідав, що «ми стежимо за ситуацією з тарифами. На жаль, ми не можемо втручатися в усі дії тих чи інших місцевих влад».
 

Водночас за словами Володимира Зеленського, коли накопичується багато питань, центральна влада мусить вживати заходів для розв'язання проблем. 

 
Коментарі (0)