ГоловнаВибір редакціїЖитлоРодини загиблих у АТО бійців можуть отримати житло

Родини загиблих у АТО бійців можуть отримати житло

Мінсоцполітики мають намір направити субвенцію у кілька сотень мільйонів гривень. Ці кошти передбачені на покращення житлових умов родин загиблих у зоні АТО військовослужбовців.

Міністерству соціальної політики мають намір виділити з держбюджету цільову субвенцію на покращення житлових умов родин загиблих у зоні АТО військовослужбовців та інвалідів І-ІІ групи з числа таких бійців. Відповідна фінансова допомога передбачена на 300 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зокрема, силовим структурам – Державній прикордонній службі України, Національній гвардії України, Міністерству оборони України, Службі безпеки України, Управлінню державної охорони України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України – передбачено цільову субвенцію в обсязі 1,6 млрд грн на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців. А саме Державній прикордонній службі України у сумі – 68,2 млн грн, Національній гвардії України у сумі – 121,8 млн грн, Міністерству оборони України у сумі -  1,1 млрд грн, Службі безпеки України у сумі -  190,1 млн гривень, Управлінню державної охорони України у сумі -  25,8 млн грн, Службі зовнішньої розвідки України у сумі – 10 млн грн, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України  у сумі – 8,7 млн грн.
 
«Ми отримуємо численні звернення від сімей – учасників антитерористичної операції, загиблих в ході вказаної операції, щодо вирішення питання покращення їх житлових умов. Тому сьогодні ми зібрали цю нараду, щоб визначити, як вирішити питання щодо забезпечення житлом цієї спеціальної категорії громадян», - зазначив заступник Міністра регіонального розвитку Роман Абрамовський.
 
Він нагадав, що минулого року на закупівлю житла для сімей військовослужбовців, які брали участь в АТО, було передбачено кошти у сумі 28,7 млн грн, за рахунок яких планувалося здійснити закупівлю 90 квартир. Станом на 31 грудня 2014 року, за інформацією обласних державних адміністрацій, придбано 63 квартири, що склало 70% від потреби.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінсоцполітики заявляють, що бездомні особи матимуть право на отримання соціального житла. Відповідні зміни внесені постановою Кабміну на на засіданні 25 березня.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)