ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія хитрує з ціною на газ для України

Росія хитрує з ціною на газ для України

РФ запропонувала Україні купувати російський газ зі знижками. Проте, насправді у ціні на «блакитне» паливо жодних бонусів немає, і Україна, скоріш за все, з нею не погодиться.

У запропонованій Росією ціні на газ немає знижок та бонусів. Таку думку висловив  експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський, передає «Голос столиці».

«Я не бачу ніякої знижки у діях російської сторони. Дуже просто подивитися на ціну, яка є сьогодні на європейському ринку, на європейських ринках, і відняти – навіть по найвищих цінах – транспортні видатки, і вийде ціна до 300 доларів за тисячу кубометрів. Тобто говорити про те, що тут якась знижка, бонуси чи ще щось, це не відповідає дійсності. Я думаю, що українська сторона не має права згоджуватися на такі формулювання і я переконаний в тому, що вони навіть не погодяться. Тому що нам потрібна справедлива ціна, а вона суттєво нижче 300 доларів. І ця ціна повинна бути закріплена без всіляких знижок. Знижки – це окреме питання, воно обговорюється потім. А спочатку треба встановити ціну. Не треба було піднімати ціну захмарно і тепер робити знижку на 100 доларів, нібито це великий жест. Нема ніякого жесту і, зрештою, ми нічого не просимо. Ми вимагаємо одного – справедливої ціни на газ», – повідомив експерт.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна вважає дискримінаційною пропозицію, висловлену вчора Міністром енергетики Росії Олександром Новаком щодо ціни на природний газ до 385 дол. за тис. куб. м з урахуванням знижки в 100 дол.
 
Коментарі (0)