ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія може виплатити $3 мільярди боргу газом

Росія може виплатити $3 мільярди боргу газом

Нафтогаз і Газпром обговорюють можливість виплати росіянами боргу в $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу в газовому еквіваленті

Нафтогаз і Газпром обговорюють можливість виплати росіянами боргу в $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу в газовому еквіваленті.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко в ефірі Радіо НВ.

За його словами, міністр енергетики РФ Олександр Новак, який був присутній на переговорах, визнав той факт, що вони обговорюють питання виконання рішення арбітражу через поставки газу.

«За публічними заявами ми бачимо певний прогрес. Йдеться про газ на $3 млрд. Це дуже багато газу. Це роки імпорту України», — зазначив Вітренко.

«Термінал» писав, слухання за апеляціями Газпрому проти двох рішень Стокгольмського арбітражу відбудуться у 2020 році. Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Усні слухання в справі за заявою Газпрому про оскарження другого арбітражного рішення (остаточне в справі щодо купівлі-продажу газу) … у лютому 2020 року. Слухання по апеляції на третє рішення (по транзитному контракту) заплановане на осінь наступного року», — сказав Коболєв.

 

 
Коментарі (0)