ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаРосія нагадала Україні про сроки газових домовленостей

Росія нагадала Україні про сроки газових домовленостей

Російська сторона нагадує Україні про сроки газових домовленостей. РФ не поспішає давати другий транш, доки в Україні не стабілізується політична ситуація.
Прем'єр Російської Федерації Дмитро Медведєв нагадав, що договори в газовій сфері, досягнуті в ході грудневого візиту президента України Віктора Януковича до Москви, мають терміни реалізації. Він наголосив, що  надалі їх потрібно виконувати після консультацій з українськими партнерами.
 
«У прийнятих рішень у газовій сфері є конкретні терміни виконання. Що буде відбуватися після закінчення цих термінів - це питання для обговорення з керівництвом українських компаній, а також урядом», - заявив пан Медведєв в Сочі. За його словами, у всіх рішень, які були раніше досягнуті з Києвом, є конкретні терміни. «Окреме питання - що буде відбуватися у газовому співробітництві після закінчення строків, на які ті чи інші знижки даються", - заявив глава уряду.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Підприємства ТКЕ зменшили заборгованість за спожитий газ. У «Нафтогазі» зазначають, що це наслідок радикальних дій з обмеженням палива до областей-боржників. Раніше, попередження про обмеження до технологічного мінімуму постачання блакитного палива у зв’язку із заборгованістю отримали Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська області.
 
Коментарі (0)