ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія назвала ціну на газ для України на 2016 рік

Росія назвала ціну на газ для України на 2016 рік

Росія назвала ціну на природний газ для України на І квартал наступного року. Ціну сформовано відповідно до контракту за формулою.

Контрактна ціна російського газу без урахування знижки для України в першому кварталі 2016 року може скласти близько 230 доларів за 1 тис. куб. м. Про це заявив глава Міненерго РФ Олександр Новак, передають «РІА Новини».

«Ціна формується відповідно до контракту, за формулою, і тут ніяких змін не відбувається. За формулою там порядку 230 складається», - сказав пан Новак.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна купуватиме природний газ з у Російської Федерації за умови, якщо ціна палива буде конкурентною. Офіційний Київ заявляє, що для цього Москві необхідно знизити вартість газу.

«Переговори з «Газпромом» проводить НАК «Нафтогаз України». Вони (російська сторона, - ред.) розуміють цінову кон’юнктуру в Європі, вони також розуміють, що у нас запаси газу набагато більше в цьому році, ніж у минулому. Росіяни розуміють, що для того, щоб бути конкурентними їм потрібно знизити ціну на газ менше 200 доларів (за 1 тис. куб. м, - ред.). Це ті умови, які склалися на ринку. Тому на наступний квартал або вони пропонують нам ціну нижче 200 доларів, або у них просто не буде можливості його продавати», - сказав Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

 
Коментарі (0)