ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія незаконно контролює газовий ринок в окупованому Донбасі

Росія незаконно контролює газовий ринок в окупованому Донбасі

Росія незаконно отримує плату за газ з окупованих територій Донбасу. У «Нафтогазі» стверджують, що разом із захопленням території, російська сторона також захопила частину газового ринку.

Росія разом із окупацією деяких територій на сході України захопила і частину газового ринку на Донбасі. Про це заявив Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Укрінформ».

«Як ми розуміємо на даний момент, але не можемо це чітко підтвердити, «Газпром» постачає свій газ на ті території. На нашу думку, йдеться про те, що разом із захопленням території, російська сторона також захопила частину ринку і намагається утримати її», - зауважив Голова правління.

Також пан Коболєв зазначив, що не має точної інформації про те, як на окупованих територіях Донецької та Луганської областей організована системи стягування плати за спожитий газ.

«Ми не маємо на це документального підтвердження, але ми маємо інформацію, що «Газпром» також намагається отримати там гроші», - сказав він.

Окрім того, Андрій Коболєв нагадав, що «Нафтогаз» постачав газ на нині окуповані території на Донбасі до лютого 2015 року, але через численні терористичні загрози і атаки поставки було припинено.

Нагадаємо, «Нафтогаз» буде вимагати через міжнародні судові інституції відшкодування збитків та відновлення контролю над активами в тимчасово окупованому Криму та на шельфі. Загальна сума понесених збитків становить майже 30 млрд грн.

 
Коментарі (0)