ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія офіційно відмовилась від «Південного потоку»

Росія офіційно відмовилась від «Південного потоку»

Єврокомісія отримала від Росії офіційну відмову від будівництва «Південного потоку». Тепер Єврокомісії належить очолити роботу Високопоставленої робочої групи для пошуку нових рішень забезпечення енергобезпеки.

Єврокомісія отримала підтвердження від Росії, що «Південний потік» зупинений. Цю інформацію підтвердив міністр енергетики РФ Олександр Новак в телефонній розмові з заступником голови ЄК Марошем Шефчовичем, повідомила прес-служба Єврокомісії.

«Міністр Новак підтвердив заступнику голови Шефчовичу, що Росія не буде більше продовжувати реалізацію проекту «Південний потік», - йдеться в заяві ЄК.

Розмова відбулася у розвиток міністерської зустрічі в Брюсселі колишніх країн «Південного потоку» 9 грудня, учасники якої, зокрема, припустили, що рішення Росії не носить остаточного характеру, і попросили пана Шефчовіча «отримати роз'яснення російської сторони».

Тепер, коли роз'яснення отримані, Єврокомісії належить очолити роботу Високопоставленої робочої групи для пошуку нових рішень забезпечення енергобезпеки цих держав.

«Тепер ми інтенсифікуємо роботи з країнами Центральної та Південно-Східної Європи, щодо формування єдиного ринку газу та диверсифікації джерел поставок газу. Такі завдання майбутнього енергетичного союзу, який є пріоритетом для нового складу Єврокомісії», - підкреслив пан Шефчовіч.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ЄС чекало від Росії офіційної відмови від «Південного потоку», адже заява Володимира Путіна про закриття проекту мала «неофіційний» характер.

 
Коментарі (0)