ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС чекає офіційного рішення РФ щодо «Південного потоку»

ЄС чекає офіційного рішення РФ щодо «Південного потоку»

ЄС чекає від Росії офіційної відмови від «Південного потоку», адже заява Володимира Путіна про закриття проекту має «неофіційний характер.

Євросоюз вимагає від Росії прояснити її позицію щодо будівництва газопроводу «Південний потік», оскільки вважає заяву президента Росії Володимира Путіна на прес-конференції на початку грудня «неофіційною». Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії, передає Reuters.

Заступник голови Єврокомісії, виконавчого органу ЄС, Марош Шефчович провів у Брюсселі переговори з країнами, чиї інтереси безпосередньо зачепило рішення Росії.
 
«Країни-учасниці ЄС, що мають безпосереднє відношення до проекту, зазначили неофіційний статус цієї заяви і попросили заступника голови прояснити ситуацію з російською стороною», - йдеться в спільній заяві пана Шефчовича і країн: Австрії, Болгарії, Хорватії, Греції, Італії, Румунії та Словенії .
 
Єврокомісія створить робочу групу, яка в прискореному режимі обговорить варіанти заміни «Південного потоку», наприклад, будівництво газопроводу між Болгарією, Румунією та Сербією, повідомив пан Шефчович.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 1 грудня президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції із главою Туреччини Реджепом Ердоганом в Анкарі повідомив, що «у нинішніх умовах Росія не буде реалізовувати проект «Південний потік», а почне замість цього будівництво морського газопроводу до Туреччини. Голова «Газпрому» Олексій Міллер підтвердив, що проект «Південний потік» більше не актуальний.
 
Коментарі (0)