ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія підозрює у незаконності реверс газу з Європи в Україну

Росія підозрює у незаконності реверс газу з Європи в Україну

Росія підозрює, що реверс газу з Європи в Україну може бути незаконним. Тож, у Москві заявляють, що РФ може висунути Україні претензії щодо поставок «блакитного» палива з ЄС.

Російська Федерація може висунути претензії щодо реверсу природного газу з Європи в Україну. Про це заявив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, передають «РИА Новости».

За словами російського Міністра, поставки «блакитного» палива в Україну можуть бути віртуальними, що є незаконно. Крім цього, Москва може висунути також правові претензії і щодо окремих контрактів.

«Якщо це віртуальний реверс - безумовно, він, на наш погляд, незаконний. Якщо ж це фізичний реверс газу, коли йдуть фізичні обсяги поставок газу в зворотному напрямку, тоді це, звичайно, відповідає чинному законодавству, чинними контрактами. Тому це питання, на наш погляд, не такий простий, і його сьогодні вивчають юристи. Можливо, що за окремими контрактами будуть проводитися і правові претензії», - сказав очільник Міненерго РФ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» пропонує Кабміну збільшувати постачання газу з Європи. У компанії кажуть, що поставки палива з Європи будуть залишатися з економічної точки зору конкурентоспроможними.

 
Коментарі (0)