ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоРосія передумала будувати міст через Керченську протоку

Росія передумала будувати міст через Керченську протоку

У Криму передумали будувати міст через Керченську переправу. В Росії задумалися над прокладанням тунелю натомість.

У Криму замість мосту через Керченську протоку може бути прокладений тунель. Таку думку висловив представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов, - повідомляють «Новини Криму» з посиланням на російські ЗМІ.

Зокрема, чиновник стверджує, що будівництво моста через протоку небезпечне, оскільки в подальшому його експлуатація може бути ускладнена несприятливими погодними умовами, тому іноземні корпорації пропонують створити тунель, який вийде дешевше мосту.

«У нас є пропозиції китайських, канадських корпорацій, які будували численні тунельні та мостові переходи. Вони чотири-п'ять років вже працюють на цьому напрямку і чітко нам кажуть, що міст будувати просто там небезпечно, тому що мінімум місяць в році, окремими періодами, працювати не буде через штормові вітри, крижані дощі в зимовий час, - зазначає пан Мурадов. - Тому потрібно будувати гнучкий модульний тунель, який є тунелем верхнього залягання в піщаних грунтах».

За словами чиновника, це загальносвітова практика. Вартість тунелю може становити 60-80 мільярдів рублів: значно менше суми, яку планується витратити на будівництво мосту.

«Ця тема ще, я думаю, не закрита. У нас йдуть досить жваві обговорення, дискусії з Міністерством транспорту РФ, з Росавтодором. Думаю, що призведе до правильним, загальних висновків», - зазначив повпред.

Нагадаємо, міст через Керченську протоку довжиною близько 19 кілометрів повинні були будувати в 2018-2020 роках. Передбачалося, що він включить в себе чотирисмуговий автомобільний перехід і дві залізничні колії. Вартість проекту - 228 мільярдів рублів.

 
Коментарі (0)