ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія передумала відмовлятися від транзиту газу через Україну

Росія передумала відмовлятися від транзиту газу через Україну

Москва не буде відмовлятися від транзиту природного газу до ЄС через Україну. Принаймні, як зазначають у РФ, припинення транспортування «блакитного» палива буде не в повному обсязі.

Російська Федерація не буде відмовлятися від транзиту природного газу через територію України в країни Європейського Союзу. Про це заявив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає «Коммерсантъ».

Втім, російський чиновник одразу додав, що здійснювати транзит «блакитного» палива на невигідних умовах теж не буде.

«Час покаже. Переговори будуть проводитися ближче до кінця контракту. Росія на невигідних умовах не буде укладати контракт», - заявив він.

Поміж тим, пан Новак також повідомив, що зараз йде робота над альтернативними маршрутами транспортування газу, в тому числі над «Північним потоком-2», однак «це не говорить про те, що ми повністю відійдемо від транзиту через Україну».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, контрактна ціна російського газу без урахування знижки для України в першому кварталі 2016 року може скласти близько 230 доларів за 1 тис. куб. м.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:03
ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" тепер не зазначає у правій частині рахунку нараховану суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, тобто у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Сума "до сплати" взагалі не зазначається ні у лівій, ні у павій частинах. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ У попередньому місяці споживачі отримали квитанції із штучно приписаним боргом. Тепер вони повинні їхати за свій рахунок у відділення "Київгазу" і доводити, що борг їм приписаний помилково.
Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:03
Я вообще думаю, что если компания, в частности "Киевгаз " , приписывает клиенту долг, а клиент докажет, что долга нет, то компания должна возместить клиенту моральный вред, а также оплатить время и другие расходы, потраченные клиентом для доказательства отсутствия долга.