ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія планує постачати електрику на окуповану частину Луганщини

Росія планує постачати електрику на окуповану частину Луганщини

Уряд РФ вирішив забезпечити окуповану частину Луганської області України постачанням електроенергії в зв'язку з тим, що Київ припинив електропостачання на цю територію.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву повноваженого представника РФ в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Бориса Гризлова.

«Відповідно до дій влади України урядом РФ було прийнято рішення про забезпечення електропостачання з боку Російської Федерації в рамках гуманітарної підтримки», - сказав Гризлов.

Національна енергетична компанія «Укренерго» в ніч на 25 квітня відключила не підконтрольні Києву територію Луганської області від енергопостачання.

Зокрема, причиною припинення є несплата протягом тривалого часу за поставлену і спожиту на неконтрольованій території електроенергію.

Безпосередньо, відключення буде виконано відповідно до вимоги ДП «Енергоринок» згідно з «Порядком здійснення заходів щодо часткового або повного припинення різниці перетоків електричної енергії у точках її обліку», затвердженого наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10.06.2015 № 440.

Як повідомлялося раніше, бойовики так званої «ЛНР» масово зрізають кабель електроенергії.

Зокрема, на разі «Прокуратура ЛНР» проводить розслідування масових випадків зрізання кабелів електромереж в Попаснянському районі на Луганщині. 

 

 
Коментарі (0)