ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаРосія планує «протягнути» в Крим ще два електрокабелі

Росія планує «протягнути» в Крим ще два електрокабелі

Офіційна Москва заявляє про наміри пустити в окупований Крим ще кілька електрокабелів енергомосту. У РФ заявляють, що також на півострові необхідно побудувати власну генерацію.

У Російській Федерації планують о кінця весни наступного року підключити до Криму ще дві нитки енергомосту. Про це заявив Президент РФ Володимир путін в ході онлайн транлянції під час підключення другої черги енергомосту, передає прес-служба «уряду» Криму.

«До літа, точніше у квітні або, в крайньому випадку, до травня, потрібно буде запустити ще два ланцюги на Кримський півострів з тим, щоб подати в республіку не менше 800 МВт. Це повністю закриє всі потреби Криму в електроенергії. Також, необхідно не знижуючи темпів займатися будівництвом власної генерації в Криму з тим, щоб не тільки забезпечити сьогоднішніх діючих споживачів, але і щоб створити заділи на майбутнє розвиток економіки півострова», – заявив він.

Поміж тим, сьогодні на півострові підключили другу нитку енергомосту з Кубані.

«З урахуванням власної генерації і перетоків загальні потужності кримської енергосистеми складуть приблизно тисячу мегават», - заявив Міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Криму продовжиться режим надзвичайної ситуації навіть після введення в експлуатацію другої нитки енергомосту з Краснодарського краю. Окрім того, самопроголошена влада планує провести перевірку всієї енергосистеми півострова.

 
Коментарі (1)
Александр
15 Грудня 2015 p. 14:21
Это они на зло нам делают.