ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія почала постачати газ в окупований Крим з Краснодарського краю

Росія почала постачати газ в окупований Крим з Краснодарського краю

Колишній перший віце-прем'єр кримського уряду Михайло Шеремет повідомив, що почалась поставка газу з Краснодарського краю в окупований Крим по новому газопроводу
Член комітету Держдуми з енергетики, колишній перший віце-прем'єр кримського уряду Михайло Шеремет повідомив, що почалась поставка газу з Краснодарського краю в окупований Крим по новому газопроводу, але поки в рамках пуско-налагоджувальних робіт, передають РИА Новости.
 
В кінці грудня, після завершення робіт по приєднанню газотранспортної системи півострова до магістральних газопроводів РФ, Володимир Путін дав старт подачі газу в окупований Крим з материкової частини Росії.
 
Після усунення компанією-будівельником ряд приписів з боку Ростехнагляду повинні були початися повноцінні поставки газу.
 
"Газ у системі є. Проводяться пуско-налагоджувальні роботи, в рамках яких здійснюється постачання газу з материкової частини Російської Федерації. Газу достатньо, тиску достатньо, тому думаю, що найближчим часом, у стислі терміни, "Стройгазмонтаж" закінчить пуско-налагоджувальні роботи і введе газопровід в штатний режим роботи", - розповів Шеремет. 
 
Введені раніше графіки обмеження подачі газу на великих промислових підприємствах Криму вже практично не застосовуються.
 
"У системі газу достатньо, щоб у повному обсязі забезпечити споживання нашого півострова", - додав депутат.

Газопровід довжиною 400 кілометрів поєднав материкову частину РФ з окупованим Кримським півостровом. Діаметр газопроводу 700 мм з розгалуженням на дві ділянки діаметром 500 мм. Довжина підводної частини складає 16 кілометрів. 

 
Коментарі (0)