ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняРосія подбає про кримське житло і воду

Росія подбає про кримське житло і воду

Російський уряд обговорив питання соціально-економічного розвитку Криму. Серед основних завдань у житлово-комунальній сфері - поліпшення житлових умов та налагодження водопостачання.

Говорячи про житлово-комунальні проблеми у Криму, Росія має намір, в першу чергу, провести комплексне обстеження житлового фонду, об'єктів комунальної інфраструктури та налагодити водопостачання півострова. Про це заявив Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, - повідомляє російський урядовий портал.

Зокрема, Прем'єр-міністр РФ зазначив, що стан житлово-комунального господарства в Криму і Севастополі жалюгідний, і щоб це змінити, потрібно багато зусиль, часу і коштів.

«Ми постараємося це завдання вирішити. Необхідно якомога швидше провести комплексне обстеження житлового фонду, об'єктів комунальної інфраструктури, щоб після цього негайно приступити до практичної роботи», - сказав він.

Також Дмитро Медведєв пообіцяв, що Крим і Севастополь увійдуть у програму «Житло для російської родини».

Щодо водопостачання півострова, Прем'єр-міністр РФ зазначив, що вирішити цю проблему можна за рахунок декількох можливостей, в тому числі за рахунок будівництва водопроводу з території Кубані (так званий проект «Кубанська вода»), створення водосховищ на Таманському півострові, а також за рахунок розробки родовищ підземних прісних вод в Джанкойському і Нижньогірському районах.

Примітно, що питання енергонезалежності Криму від України обговорювалося мало. Дмитро Медведєв сказав лише, що буде обраний один або кілька варіантів досягнення енергонезалежності республіки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія готова на прямі переговори з Україною щодо енерго - і водопостачання Криму.

 
Коментарі (0)