ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРФ заявляє, що Україна внесла передоплату за газ

РФ заявляє, що Україна внесла передоплату за газ

Москва заявляє, що Україна перерахувала російській стороні передоплату за природний газ. Однак, «Газпром» поки що не отримав цих грошей.

Москва заявляє , що українська сторона перерахувала 15 млн дол передоплати «Газпрому» за природний газ. Однак, Росія поки що гроші не отримала. Про це заявив Міністр енергетики РФ Олександр Новак, з посиланням на газового монополіста,  пише «Reuters».

«За фактом передоплата не надійшла, але ми знаємо, за інформацією «Газпрому», що українська сторона перерахувала 15 мільйонів доларів, але вони ще не дійшли до «Газпрому». За фактом вони ще не надійшли», - сказав він.

Нагадаємо, кількома днями раніше у російському «Газпромі» заявляли, що Україна не внесла своєчасну передоплату за газ. «Тому поставка газу в Україну в обсязі заявки 114 мільйонів кубометрів газу вже всього через два дні призведе до повного припинення постачання російського газу в Україну, що створює серйозні ризики для транзиту газу в Європу», - заявляи у «Газпромі» 24 лютого.

Вчора «Нафтогаз» заявив, що готовий до трьохсторонніх перемовин у Брюсселі щодо «газового» літнього пакету, які відбудуться 2 березня.

 
Коментарі (0)