ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗнижка на російський газ залежатиме від гарантій Києва

Знижка на російський газ залежатиме від гарантій Києва

Знижка на газ з Російської Федерації для України буде залежати від гарантій закупівлі конкретних обсягів «блакитного» палива Києвом. У РФ заявляють, що хочуть бути впевненими, надаючи знижку на перший квартал 2016 року.
Росія надасть Україні знижку на природний газ в першому кварталі 2016 року в разі гарантії на закупівлю «блакитного» палива з боку Києва. Про це заявив Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак передають «РИА Новости».
 
За його словами, Москва хоче бути впевненою у закупівельних обсягах природнього газу Києвом, надаючи знижку на паливо.
 
«Природно, коли ми надаємо знижку, ми хочемо розуміти, скільки обсягу газу буде куплено у відповідності з контрактом. Так само як у четвертому кварталі, де було прописано, що «Нафтогаз» купить два мільярди кубічних метрів газу в рамках коштів, які надає ЄК, доцільно і на перший квартал розуміти, який обсяг вони куплять. Тому я вважаю, що це абсолютно правильна постановка», - сказав російський чиновник.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» з наступного року знизить ціни на природний газ для деяких споживачів. Зокрема, в залежності від умов оплати та обсягів закупівлі, «блакитне» паливо здешевшає для промисловості, бюджетних та інших організацій.
 
Коментарі (0)