ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія продає Україні газ «по дружній доброті»

Росія продає Україні газ «по дружній доброті»

У Росії порахували, скільки витратили на Україну за роки її незалежності. Загалом, за словами Прем’єра РФ, сусідня держава зекономила мільярди на «газовій доброті» Росії.

Допомога Україні за роки незалежності з боку Росії становить 250 млрд дол. Про це Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив під час виступу в Держдумі, передає УНІАН.

«Цифра близько 250 мільярдів доларів, справедлива. Це обсяг підтримки, яку ми за всю пострадянську історію надали нашим українським друзям і братам за рахунок всякого роду преференцій, включаючи неринкові умови торгівлі газом», - сказав пан Медведєв.
 
«Я згоден, допомагати треба свідомо, але ми добрі, ми такі влаштовані. Йдеться про дуже близьку нам державу. Я вважаю, що в цій доброті не тільки наша слабкість. А й наша сила, тому що всі добрі люди, вони, як правило, сильні», - сказав він.
 
Нагадаємо, російський уряд скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. куб. м. Така ціна на газ є однією з найвищих в Європі.
 
Коментарі (0)