ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія різко підвищила ціну на газ для України

Росія різко підвищила ціну на газ для України

У «Газпромі» визначилися з новою ціною на газ для України. Через скакування «харківських знижок» «блакитне» паливо вартуватиме українській стороні на 100 дол. за тис. кубів більше. Нова ціна перевищує максимальну ціну на газ, розраховану держбюджетом-201

Російський уряд скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. кубів. Про це йшла мова на зустрічі прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з главою «Газпрому» Олексієм Міллером, повідомляє «УНІАН». 

«Росія в 2010 році на виконання так званих «харківських угод» по Чорноморському Флоту прийняла постанову про пільгові мита на газ для України. З урахуванням відпадання міжнародно-правових підстав для існування угоди та денонсації самого угоди я приймаю рішення про скасування постанови уряду від 30 квітня 2010 року № 91» - підкреслив пан Медведєв. 
 
У свою чергу очільник «Газпрому» Олексій Міллер пояснив, що такі дії є підставою для зростання вартості газу. «Підписання постанови про скасування застосування пільг з мита при постачанні газу в Україну для нас, Дмитро Анатолійович, означає, що автоматично строго у відповідності з чинним контрактом на постачання газу в Україну від 2009 року ціна на газ підвищується, і з квітня вона складе 485 доларів за тисячу кубометрів», - сказав Міллер.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд сподівається, що ціна на російський газ не перевищить 480 дол. за куб. м газу. Принаймні з врахуванням такої ціни розраховувався державний бюджет.
 
Коментарі (0)