ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія програє Європі та Україні у «газовій» стратегії

Росія програє Європі та Україні у «газовій» стратегії

РФ може бути гарною у «газовій» тактиці, проте вона програє у стратегії, адже своїми діями країна втрачає ринки Європи та України, а зруйновані відносини буде важко відбудувати.

Росія може бути гарною у «газовій» тактиці, але зі стратегічної точки зору, вони програють, адже країна втрачає український та європейський ринки.  Про це заявив очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв в відео-інтерв’ю інформаційному агентству CNBC (США), передає прес-служба газового монополіста.

«Це загальна геополітична стратегія Росії, щоб показати Європі та Україні, наскільки вона важлива для їх енергозабезпечення. Але те, як вони це показують, вони можуть бути гарні в тактиці, але зі стратегічної точки зору, вони втрачають як Європу, так і Україну - по-перше, як ринок, і, по-друге, як надійного партнера», - сказав він. «Те, що знищено, важко отримати назад», – додав пан Коболєв.
 
Також голова «Нафтогазу» висловив позицію України щодо газових переговорів.
 
«Це дуже проста позиція з української сторони. Дайте нам договір, ми підпишемо договір. Цей контракт гарантує, що існують поставки газу в зимовий період», - сказав пан Коболєв.
 
Наразі ж Росія заперечує, що вона прагне використовувати експорт газу в якості політичного важеля. РФ також відхрещується від підтримки проросійських повстанців, які борються в межах України проти центрального уряду.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», всі гроші, отримані Україною від Міжнародного валютного фонду, будуть переведені російському «Газпрому» в рахунок боргу «Нафтогазу». Ні на що інше коштів просто не залишиться.
 
Коментарі (0)