ГоловнаКоментаріГазопостачанняВсі кредитні гроші Україна переливає «Газпрому»

Всі кредитні гроші Україна переливає «Газпрому»

Всі гроші, отримані Україною від Міжнародного валютного фонду, будуть переведені російському «Газпрому» в рахунок боргу «Нафтогазу». Ні на що інше коштів просто не залишиться.

Кредитна програма МВФ для України після першого перегляду спрямована на розрахунки з «Газпромом», вважає Андрій Кириленко, професор Массачусетського технологічного інституту, який пропрацював у МВФ більше 12 років. Про це він сказав в інтерв'ю ZN.UA.

«Після першого перегляду і виходу першого звіту про цю програму я знову подивився на неї, і вона мені відкрилася в новому світлі. Тепер у моєму розумінні вона виглядає так, що це просто переливання грошей Міжнародного валютного фонду «Газпрому». Причому вони будуть витрачені за цією адресою всі без винятку, до останнього цента», - сказав пан Кириленко.
 
 
За його словами, всі очікувані грошові надходження від МВФ просто будуть віддані в рахунок заборгованості «Нафтогазу», і ні на що інше їх просто не залишиться.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міжнародний валютний фонд дозволив Національному банку України безпосередньо продавати валюту НАК «Нафтогазу», необхідну для оплати реверсного газу.
 
Коментарі (0)