ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія просить допомоги ЄС у питанні з газом

Росія просить допомоги ЄС у питанні з газом

У Росії просять Євросоюз допомогти в газових переговорах з Україною. На думку голови Міненерго РФ, ЄС несе відповідальність за те, що відбувається в Україні, так як підтримав політичні зміни в цій країні.

Євросоюз повинен брати активну участь у вирішенні питання погашення боргів України за російський газ. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю «Російській газеті».

«На початку травня ми перейшли на систему передоплати, але питання погашення боргів треба вирішувати спільно з Євросоюзом, який, зокрема, повинен нести відповідальність за те, що відбувається в Україні, так як підтримав політичні зміни в цій країні», - наголосив пан Новак.

При цьому Олександр Новак нагадав, що Київ не вносить платежі за газ, починаючи з березня. «Ситуація залишається напруженою, і це нас турбує з точки зору оплати боргів і гарантії поставок газу через територію України», - підкреслив він.
 
Як заявив пан Новак, якщо влітку не буде закачаний необхідний обсяг газу в підземні газосховища, українська сторона зможе відбирати газ, навіть якщо він призначений тільки для європейських споживачів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія не бачить перешкод для будівництва «Південного потоку». У разі, якщо Євросоюз буде «вставляти палки в колеса», РФ розгляне інші варіанти прокладки газопроводу через країни, які не входять в ЄС.
 
Коментарі (0)